Pinkpopgangers woest over nieuwe festivalregels

Pinkpopgangers woest over nieuwe festivalregels

Pinkpopgangers woest over nieuwe festivalregels Pinkpopgangers woest over nieuwe festivalregels

Pinkpop heeft zich de woede op de hals gehaald van een groot aantal trouwe bezoekers.

Met name het verbod op rugzakken op de festivalwei en partytenten op de camping schiet bij veel Pinkpopgangers in het verkeerde keelgat.

Nieuwe regels
Met nog zeven dagen te gaan voordat het feest losbarst, heeft het Landgraafse festival de nieuwe regels op Facebook geplaatst. Dit om in verband met de veiligheid even duidelijk te maken wat wél en niet is toegestaan op het Megalandterrein en de camping.

Rugzakken
Dat er geen wapens of drugs meegenomen mogen worden, zal niemand verbazen. Maar dat er dit jaar een verbod op rugzakken komt daarentegen wel. Bezoekers vragen zich dan ook af waar ze handige spullen, zoals truien, poncho’s en zonnebrand in moeten stoppen. Er mogen enkel tasjes mee van A4-formaat.

Waanzin
Op Facebook regent het boze reacties. “Omg pinkpop!!! Dus ik betaal 110 euro en moet dan de hele dag mijn medicatie, poncho, deken, zonnebrand, extra trui/jas en droog shirt maar blijven vasthouden omdat een rugzak niet mag!! Kan dit niet anders”, reageert Jeanine Ubaghs. Volgens Maud Gelissen is Ryanair nog soepeler met hun tassenbeleid. “Pinkpop blijft toch het festival van de nutteloze regeltjes. Geen rugzak is echte waanzin”, schrijft Peter Bekkers.

Kansloos
Audrey Consten is op haar beurt verbaasd dat er geen rugzakken op het terrein mogen, maar wel vlaggenstokken van twee meter. Jane Hall noemt het zelfs een ‘kansloze actie’ van Pinkpop. “Al die mensen die al jaren gaan, zullen gewoon een rugzak mee hebben”, schrijft ze.

Pinkpop heeft nog niet gereageerd.

*NOG 7 DAGEN* ‪Op het festivalterrein wordt momenteel hard gewerkt om alles op tijd af te krijgen. Natuurlijk willen…

Geplaatst door Pinkpop Festival op donderdag 7 juni 2018

Pensioen
Het Megalandterrein in Landgraaf wordt momenteel klaargestoomd voor drie dagen festivalgeweld. Pinkpopbaas Jan Smeets heeft er zin in. Mister Pinkpop denkt dan ook nog lang niet aan zijn pensioen. “Waarom? Ik zie daar geen reden voor, ik ga door”, zei de 73-jarige festivalorganisator.

Pinkpop vindt op 15, 16 en 17 juni plaats.

Share with: